Supplier relations

Logistics Planning Analyst

Een logistieke carrière die blijft evolueren, in een internationale sfeer? Die start hier. Het Caterpillar Logistics Center in Grimbergen behoort tot de wereldtop, net als onze producten. Hier bouw je mee aan duurzame vooruitgang, terwijl je zelf steeds verder groeit als professional.

Dit is een Evergreen functie, een functie bij onze organisatie die altijd open is. We bouwen een talentpool voor profielen die mogelijk geschikt zijn voor toekomstige rollen. We gebruiken dit als een proactieve zoektocht naar gekwalificeerde kandidaten voor onze toekomstige openstaande posities.

Je functie

Als Logistics Planning Analyst werk je nauw samen met leveranciers. Je zorgt ervoor dat de Caterpillar onderdelen en wisselstukken op tijd bij onze dealerships geraken. Kan een order niet meteen ingevuld worden? Dan analyseer je de situatie en zoek je de beste oplossing voor deze Back Orders.

 • Je bouwt bruggen, coördineert en verbetert processen tussen dealers en leveranciers. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor leveranciers en begrijp je dat die elk een specifieke aanpak vereisen. Door jouw kennis van het proces bied je hen relevante en solide alternatieven voor elke problematiek aan.
 • Je analyseert elke situatie grondig. Welke acties onderneem je om het onderdeel op zijn plaats te krijgen? Kan je het via de leveranciers snel verkrijgen? Hoe krijg je de bestelling tijdig bij de klant? Op basis van je analyse onderneem je de juiste acties. En door jouw vindingrijkheid bedenk je altijd een gepaste oplossing.
 • Je ondersteunt, samen met een jong en dynamisch team, onze supply chain vanuit het Logistics Center. Je staat in contact met onze dealerships en collega’s van over de hele wereld. Van Grimbergen naar Italië en Frankrijk tot in het Verenigd Koninkrijk… en weer terug. Aan verschillende mensen, culturen en communicatiestijlen pas jij je dan ook moeiteloos aan.
 • Je werkt samen met verschillende partners uit de supply chain: onze aankoopdienst, de kwaliteitscontrole, het stockbeheer, het magazijn… Door je grote interne en externe netwerk weet je waar de juiste oplossing zich bevindt.
 • Duitsland, Italië, Frankrijk… Je staat in contact met leveranciers over heel Europa. In totaal werken we samen met meer dan 1000 leveranciers. Jij bent verantwoordelijk voor een specifieke groep daarvan. Je monitort en coördineert hun processen en prestaties en onderneemt samen met hen acties om ze te verbeteren. Een oplossing voor een vraag ligt soms 10.000 kilometer verder, maar jij weet dat met een telefoontje van 2 minuten in orde te brengen.

Je talenten

 • Je neemt initiatief en stelt veel ‘waarom’-vragen.
 • Je bent een sterke teamplayer die spontaan kennis deelt met collega’s.
 • Je bent goed in het organiseren van je eigen werk en kan proactief en probleemoplossend denken.
 • Je begrijpt dat netwerken een krachtig hulpmiddel is om je job goed uit te voeren. Je bouwt waardevolle en langdurige relaties op met mensen en blijft ze onderhouden.

Onmisbaar voor deze job

 • Je spreekt vloeiend Engels. Want je bedenkt oplossingen voor de hele wereld.
 • Je hebt een master of bachelordiploma en/of hebt relevante werkervaring.
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en een resultaatgerichte aanpak.